English Hrvatski Italian
We deliver worldwide !
tel: +385 (0)21/544-412 | E-mail

 
MARIS STELLA Kitovi jedrenjaka
ONTARIO Pro.2024._HMS Ontario 81cm 1:48
Povratak u galeriju

ONTARIO Pro.2024._HMS Ontario 81cm 1:48

Cijena s porezom
Za kupce u EU
Novi projekt
Retro projekt
4741.59 Kn
0.00 Kn
629.32 €
0.00 €
0.00 US$
0.00 US$
Cijena bez poreza
Za kupce izvan EU
Novi projekt
Retro projekt
3793.27 Kn
0.00 Kn
503.45 €
0.00 €
0.00 US$
0.00 US$
Snižena cijena ovog kompleta je 3150,00 Kn za plaćanje kreditnom karticom ili 2992,50 Kn za plaćanje pouzećem, te za uplatu na bankovni račun. Kontaktirajte nas. Snižena cijena određena je isključivo za HR uslijed znatno nižih manipulativnih troškova.
 

Video

 

Fotogalerija

 

Snow relativno malog gaza i dobro naoružan, konstruiran isto kao njegovi puno veći rođaci na moru. Krme neuobičajeno lijepe i elegantne, minimalno dekoriran u skladu s kolonijalnom modom iz tog vremena. Predstavlja plovilo napravljeno prema pravilima Britanskog Admiraliteta, izgrađeno na otoku Carleton 1779. godine. Počiva neuobičajeno dobro očuvan na dnu jezera Ontario.
Sastavljen je prema originalnim nacrtima 'Admiralty drawings' i prema informacijama sakupljenim na iskopini. The Art of Age of Sail izvršio je stručnu rekonstrukciju.

Ovo je drvena maketa ...

Foto gravirani elementi na pločama :
...89,7mm x 282,6mm mjed ;
...89,7mm x 140,7mm mjed .
17 drvenih ploča sa laserom izrezanim elementima :
...7 velikih ploča ; 7 srednje velikih ploča ; 3 manje ploče .
Knjiga s uputama : primijenjena je nova tehnika izrade knjige s uputama :
...87 stranica teksta ;
... ...24 A4 stranice ilustracija u sivoj skali ;
... ... ...118 A4 stranica sa kolor izometrijskim ilustracijama .
Nacrt; 4 lista dimenzija 900x1000mm .
Drvo, dijelovi i konopci su prvoklasne kvalitete .

Uz činjenicu da je ova maketa spremna za potpunu izradu od elemenata i materijala priloženih u montažnom kompletu, dostupno je još nekoliko dodatnih elemenata koji olakšavaju izradu .
Dodatci, prema želji maketara, novost u svijetu montažnih kompleta maketa jedrenjaka :
...Komplet vezenih jedara HMS Ontario, MarisStella ;
...Ontario 3D printani kalup krmenog zrcala sa galerijama ;
...Ontario 3D printana pramčana dekoracija .

See more about the project and technical solutions in the news section: HMS Ontario 1/48 scale 31.89`` 81cm Model Ship Kits MarisStella

Must see about the new kit : ONTARIO Pro.2024.


Transom HMS Ontario Model Ship Kits MarisStella Transom HMS Ontario Model Ship Kits MarisStella


Transom HMS Ontario Model Ship Kits MarisStella Transom HMS Ontario Model Ship Kits MarisStella


Transom HMS Ontario Model Ship Kits MarisStella Transom HMS Ontario Model Ship Kits MarisStella


Transom HMS Ontario Model Ship Kits MarisStella Transom HMS Ontario Model Ship Kits MarisStella


Transom HMS Ontario Model Ship Kits MarisStella Transom HMS Ontario Model Ship Kits MarisStella
Stepenica iznad

Kao poveznicu između maketa koje je jednostavno načiniti i naprednijih radova, predstavljamo Vam čitavu seriju montažnih kompleta koji pripadaju raznim programima MarisStella Model Ship Kits i Old Seller linije. To su radovi koji će Vas, kao maketara koji je osnove brodomaketarstva već savladao, uputiti u samostalan rad zahtjevnijih projekata, ali ipak, koji nisu komplicirani za realizaciju.

Dakle, ''Stepenica iznad'' je program koji je logički slijed u svojevrsnoj obuci brodomaketara koji je savladao početničke tečajeve 1. , 2. i 3. stupanj, te je pripremljen za početak samostalnog rada. Upute u ovim projektima su i dalje detaljne, ali izrada makete zahtijeva i samostalno razmišljanje i planiranje, te znanje čitanja nacrta.

Montažni kompleti koje smo uvrstili u ovaj program, a koji povezuju ostale programe iz našeg asortimana su:

iz programa ''Gospodari Jadrana'', Štilac 61 cm 1:32 ;
iz programa ''Dalmatinske brodice'', Trajta – korčulanski leut 63,8 cm 1:20 ;
iz programa ''Flota Dubrovačke Republike'', Dubrovačka galija XVIII st. 78cm 1:75
i iz programa ''Iliri, gospodari istočnog Jadrana'', Novilara – picenski i liburnski brod iz VI st. prije Krista 69 cm 1:35 .

Sveti Jerolim XVI st. 68 cm 1:75 ostaje kao posebni projekt kojega u svakom slučaju preporučamo svakom srednje osposobljenom brodomaketaru kao vrlo zanimljiv i lijep, jer je to iznimka u čitavom programu MarisStelle. Maketa je to s unesenim umjetničkim dahom poznate hvarske galije koja je definitivno neprocjenjivi biser nastala desetljećima ranije u rukama starog poznatog majstora gospodina Verle.

Napredni radovi

Engleski jezik poznaje točan naziv stupnja osposobljenosti brodomaketara koji je potreban za izradu maketa iz ovog programa. To je Intermediate level . U prijevodu, to bi značilo da maketar treba imati srednji stupanj osposobljenost kako bi bez ikakvih problema realizirao ove makete prema MarisStellinim projektima. To su nadasve unikatni radovi koji su kroz ovu liniju po prvi put predstavljeni svjetskoj javnosti kao montažni kompleti:

HMS Ontario 81 cm 1:48 , ljepotica Britanske kraljevske ratne mornarice 18. stoljeća koja je svoju ulogu odigrala u slavi jezera Ontario u Kanadi;

HMS Speedy 93cm 1:48 , još jedna ljepotica Britanske kraljevske ratne mornarice 18. stoljeća. Vrlo poznato i atraktivno plovilo. Jedna od atrakcija u novelama poznatog autora Patrick O´Briana;

Bark 'Stefano' 112,1 cm 1:63 , predivna ptica iz dubrovačke luke, iz zapisnika tada prisutnih kapetana;

iz programa ''Gospodari Jadrana'' to su Trabakul 80,9 cm 1:32 , ... Pelig 87,9 cm 1:32 ... i ... Bracera 72 cm 1:32 ;
iz programa ''Dalmatinske brodice'': Pasara 44,3 cm 1:14 , ... Gajeta 48,0 cm 1:14 ... i ... Gajeta falkuša 70,4 cm 1:20 ;
iz programa ''Flota Dubrovačke Republike'': Dubrovačka karaka XVI st. 77,5cm 1:59 , ... Argosy - dubrovački galijun XVI st. 71,7cm 1:59 ... i ... Koka dubrovačka XVI st. 65cm 1:48
i iz programa ''Iliri, gospodari istočnog Jadrana'', Liburna monorema 56,9 cm 1:63 .

Dakako, Sveti Jerolim XVI st. 68 cm 1:75 ostaje kao posebni projekt kojega i u ovom programu preporučamo kao vrlo zanimljiv i lijep rad, kao maketu sa unesenim umjetničkim dahom koja je definitivno neprocjenjivi biser nastala desetljećima ranije.


Marisstella proizvodne linije, programi i tečajevi

U ovom trenutku MarisStella u svojoj ponudi ima tri linije koje proizvodi. To su MarisStella Model Ship Kits , OldSeller i I Start Early proizvodne linije o kojima odmah možete doznati nešto više i otkriti njihov sadržaj.

Dok je cjelokupna ponuda razdijeljena u sedam programa od kojih svaki obuhvaća posebnu grupu rekonstrukcija brodova i brodica, pokrenuli smo i tečaj za početnike razložen na stupnjeve koje početnik sam prakticira sprovodeći ih u praksu slijedeći napisane skripte i upute. Sveobuhvatni početnički tečaj razdijeljen je u 1. stupanj , 2. stupanj i 3. stupanj .

Sedam MarisStellinih programa možete otkriti na slijedećim poveznicama: Dalmatinske brodice Gospodari Jadrana Flota Dubrovačke Republike Sveti Jerolim, poseban projekt s unesenim umjetničkim dahom Iliri, gospodari istočnog Jadrana ... Stepenica iznad Napredni radovi 
 
Credit and Debit Cards:
 
 

 

 

 


 
PayPal Account:
PayPal Account:
marisstellamarisstella@gmail.com