English Hrvatski Italian
We deliver worldwide !
tel: +385 (0)21/544-412 | E-mail

 
MARIS STELLA Kitovi jedrenjaka
Dubrovačka Nava XVI st. 63,1cm 1:63 Old Seller
Povratak u galeriju

Dubrovačka Nava XVI st. 63,1cm 1:63 Old Seller

Cijena s porezom
Za kupce u EU
Novi projekt
Retro projekt
1549.00 Kn
0.00 Kn
207.00 €
0.00 €
240.00 US$
0.00 US$
Cijena bez poreza
Za kupce izvan EU
Novi projekt
Retro projekt
1270.00 Kn
0.00 Kn
170.00 €
0.00 €
197.00 US$
0.00 US$
 
 

Fotogalerija

 

Ovaj komplet je dio MarisStella škole brodomaketarstva. Maketa koju ćete načiniti prema ovom nacrtu je pojednostavljena inačica makete sa ove fotografije. Savladajte ovu vještinu i načinite maketu sa fotografije i mnoge druge. Savladana vještina je neprocijenjiva ! ...

Sve do XVI st. nava je bila uopćeni naziv za sve velike jedrenjake u bazenu Sredozemnog mora. Poznati pomorci i iskusni trgovci iz Raguse, Dubrovnika, imali su takve brodove u svojoj floti.

Ovaj je nacrt, kao i svi ostali nacrti iz OldSeller linije montažnih kompleta, sam po sebi svojevrstan antikvitet na ovim područjima, a potječe iz 1975. godine kada ga je kreirao gospodin Paliska Fabio. Ovo je definitivno jedan od najpoznatijih radova maketara sa ovih područja.

To je još jedan vrlo vrijedan nacrt koji je nastao u vrijeme kada je primjena kompjutera u ovoj struci bila nepoznata. Pregrade (tzv. rebra) pilila su se isključivo ručno, lukom i pilicom, a laser je bio potpuno nepoznat.

Sa sigurnošću se može reći da kod nas ne postoji iskusniji brodomaketar koji se s ovim nacrtom već nije susreo i po njemu načinio ovu maketu. Sve do nedavno bio je osnova u obuci i neizostavno iskustvo. Upravo zbog toga odlučili smo ga predstaviti prvenstveno mlađoj populaciji brodomaketara kako bi se na ovaj način susreli sa načinom rada na koji su radile naše starije i iskusnije kolege.

Značajke ovog OldSeller montažnog kompleta:

Osnovni elementi rezani su laserom. Elementi na trupu i palubi makete izrađuju se isključivo od orahovog drva. Sama paluba izrađuje se u poznatoj MarisStella tehnici i zadržava sve prirodne krivulje, obluk i preluk, a završava se sa nešto svjetlijim letvicama koje daju lijep kontrast prema ostatku trupa.

Uputa A4 formata je napisana samo na hrvatskom jeziku i svakog maketara precizno vodi do realizacije makete. Sadrži 102 stranice jasnih ilustracija i uvod od 6 kolor stranica sa fotografijama završene makete i njenih detalja. Tekst detaljno opisuje svaku fazu izrade, a raspoređen je na 14 stranica.

Projekt je sam po sebi svojevrstan početnički tečaj jer sama maketa nije teška za izradu, a detaljne upute sastoje se od teksta i ilustracija koji objašnjavaju gotovo svaki korak izrade.

Ovaj OldSeller projekt sadrži
-rekonstrukciju nacrta iz arhive; 5 listova dimenzija 705x885mm svaki
-pozamašnu A4 knjigu uputa za izradu, 124 stranice
-6 vrsta svijetlih i tamnih konopaca za tekelažu sa svim ostalim pripadajućim elementima; 105 metara konopca, 120 šupljača i koloturnika, te sve ostale metalne i drvene elemente za tekelažu.
-tkaninu za jedra sa detaljnom ilustriranom uputom za izradu koja objašnjava doslovno svaki korak
-visokokvalitetne drvene materijale
-laserom izrezane elemente na ploči šperploče 4mm debljine, 3 ploče

Sav potreban materijal za izradu ove makete nalazi se u montažnom kompletu.

Upute su napisane na hrvatskom jeziku.


Opčenito o MarisStella paketu za početnike i napredne početnike

Dragi naši početnici,
u MarisStelli smo za vas pripremili cjelokupan program koji će vas u obliku odvojenih tečajeva obučiti u izradi maketa brodova muzejske kvalitete. Tečajevi se nadograđuju jedan na drugog i vrlo brzo će vas osposobiti za samostalnu izradu maketa, od nivoa potpunog početnika do maketara obučenih za izradu srednje zahtjevnih maketa.

Sve što trebate je slijediti upute koje su u stvari vješto posloženi tečajevi.

Za sami početak, za prvi kontakt sa brodomaketarstvom, za vas smo pripremili cjeloviti početnički tečaj 1. stupanj. Više o ovom prvom dijelu pogledajte ovdje:
Početnički komplet : 1. stupanj

Početnički komplet : 1. stupanj u sebi sadrži tri zasebna koraka:
'Trupa' – čamac sa rijeke Neretve, 50cm 1:8
'Monotip Optimist', 39cm 1:6
'Batelina' – čamac hrvatskog priobalja, 34cm 1:10
... naravno, svaki od ova tri koraka možete nabaviti i zasebno.

Kao nastavak obuke za vas smo pripremili OldSeller program koji čini 2. stupanj. Kompleti su slijedeći:
Bracera 54,8cm 1:41 Old Seller
Galijica Dubrovačke Republike XVII st. 57cm 1:95 Old Seller
Dubrovačka Nava XVI st. 63,1cm 1:63 Old Seller
U ovom drugom dijelu susresti ćete se sa pravim biserima brodomaketarstva koji su odavno prisutni na ovim našim prostorima i oni će vas dodatno obučiti i pripremiti za konačni 3. stupanj. To je komplet SANTA MARIA 65cm 1:60 Početnički komplet: 3. stupanj .

Ova tri stupnja čine vrhunski pripremljen paket maketa sa ilustriranim uputama, kako je već rečeno, napisanih u obliku tečajeva i nakon što paket savladate niti jedna maketa srednje teške izrade više vam neće predstavljati problem... Maketari, na usluzi smo vam.

Svaka od ovih maketa je ujedno i vrlo napredni rad, tako da moramo naglasiti kako niti jedna od njih ni slučajno nije za podcjenjivanje u rukama već osposobljenog stručnog maketara. Makete su vrlo lijepe i na cijeni kao skupocjeni pokloni ili dekoracija raznih prostora...

Flota Dubrovačke Republike

Kao izvadak iz prošlosti pripremili smo makete povijesnih rekonstrukcija dubrovačkih brodova muzejske kvalitete. Predstavili smo maleni dio slavne povijesti Dubrovčana u izvanredno osmišljenim maketama, pripremljenim u obliku montažnih kompleta za čije su izrade potrebni različiti stupnjevi stručnosti.

Sve je započelo maketom Dubrovačke karake XVI st. 77,5cm 1:59 , biserom maketara i modelara gospodina Mladena Mitića, maketom dobitnicom cijelog spektra medalja i pehara na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima. Ovaj projekt bio je prvijenac suradnje ovog vrhunskog maketara i MarisStelle. Suradnja se nastavila stvaranjem montažnog kompleta Argosy - dubrovačkog galijuna XVI st. 71,7cm 1:59 , projekta koji nije stekao ništa manja priznanja od svoje starije sestre karake.

Koka dubrovačka XVI st. 65cm 1:48 je izvorno MarisStellin projekt. Opremanje unutrašnjosti makete bio je izniman izazov. U velike je pomogla činjenica da je ovaj brod služio isključivo za prijevoz vitezova i različitih skupocjenih predmeta namijenjenih trgovini.

Uslijedilo je rekonstruiranje od prije poznate makete Dubrovačke galije XVIII st. 78cm 1:75 . Maketa je idealna poveznica naprednih početničkih radova i stepenice naviše. Jednostavna je za izradu i uistinu lijepa.

Iz programa za početnike, 2. stupanj, dvije makete pripadaju dubrovačkim biserima. Obje makete su iz Old Seller programa:
Galijica Dubrovačke Republike XVII st. 57cm 1:95 Old Seller , i
Dubrovačka nava XVI st. 63,1cm 1:63 Old Seller .
Uvrštene u sveobuhvatni tečaj za početnike, ove dvije makete prožimaju nove maketare duhom slavne Dubrovačke Republike od samog početka njihovog rada ...


Marisstella proizvodne linije, programi i tečajevi

U ovom trenutku MarisStella u svojoj ponudi ima tri linije koje proizvodi. To su MarisStella Model Ship Kits , OldSeller i I Start Early proizvodne linije o kojima odmah možete doznati nešto više i otkriti njihov sadržaj.

Dok je cjelokupna ponuda razdijeljena u sedam programa od kojih svaki obuhvaća posebnu grupu rekonstrukcija brodova i brodica, pokrenuli smo i tečaj za početnike razložen na stupnjeve koje početnik sam prakticira sprovodeći ih u praksu slijedeći napisane skripte i upute. Sveobuhvatni početnički tečaj razdijeljen je u 1. stupanj , 2. stupanj i 3. stupanj .

Sedam MarisStellinih programa možete otkriti na slijedećim poveznicama: Dalmatinske brodice Gospodari Jadrana Flota Dubrovačke Republike Sveti Jerolim, poseban projekt s unesenim umjetničkim dahom Iliri, gospodari istočnog Jadrana ... Stepenica iznad Napredni radovi 
 
Credit and Debit Cards:
 
 

 

 

 


 
PayPal Account:
PayPal Account:
marisstellamarisstella@gmail.com