English Hrvatski Italian
We deliver worldwide !
tel: +385 (0)21/544-412 | E-mail

 
MARIS STELLA Kitovi jedrenjaka
GAJETA FALKUŠA 70,4cm 1:20
Povratak u galeriju

GAJETA FALKUŠA 70,4cm 1:20

Cijena s porezom
Za kupce u EU
Novi projekt
Retro projekt
1567.00 Kn
1294.00 Kn
209.00 €
172.00 €
0.00 US$
0.00 US$
Cijena bez poreza
Za kupce izvan EU
Novi projekt
Retro projekt
1284.00 Kn
1060.00 Kn
171.00 €
141.00 €
0.00 US$
0.00 US$
Snižena cijena Novog projekta je 1507,00 Kn za plaćanje kreditnom karticom ili 1431,65 Kn za plaćanje pouzećem, te za uplatu na bankovni račun. Snižena cijena Retro projekta je 1315,00 Kn. Kontaktirajte nas. Snižena cijena određena je isključivo za HR uslijed znatno nižih manipulativnih troškova.
 
 

Fotogalerija

 

Teretna i ribarska brodica otoka Visa

Gajeta falkuša dizajnirana je prema potrebama komiških ribara koji su stoljećima plovili na 42 milje udaljenu Palagružu, ribom bogatim područjem i tamo dominirali. Natovareni solju za soljenjem ulova, ribarskim alatom i drugim teretom odlazili su danju koristeći se maestralom, sjeverozapadnim vjetrom, a vraćali se navečer i noću, ploveći uz južni vjetar jugo.

Takav način plovidbe zahtijevao je dvije vrste brodice, teretnu i ribarsku, a falkuša je upravo tako napravljena.

Dok su plovili ka odredištu, ili se s njega vračali, gajeta falkuša imala je postavljene folke (bočnu nadgradnju) i razvijen jarbol i kosnik sa jedrima.

Na odredištu su folke, jarbol, kosnik i jedra ostavljali na žalu da im ne smetaju prilikom manipuliranja sa mrežama i drugim ribarskim priborom.

Pri povratku solili su ulov ne gubeći vrijeme.

Gajeta falkuša načinjena je tako da je peteročlana posada sa lakoćom može izvući na žalo obale na mjestima gdje nema sigurne luke.


Značajke ovog MarisStella montažnog kompleta:

Ovo je maketa na kojoj su kobilica, statve i svi elementi na bokovima i palubi izrađeni od punog orahovog drva. Jedra su vezena na tkanini. Konstruktivni elementi rezani su laserom.

Novi projekt sadrži
-nove nacrte; 2 lista dimenzija 900x1000mm svaki
-pozamašnu A4 kolor knjigu uputa za izradu, 98 stranica
-3 vrste konopaca za tekelažu sa svim ostalim pripadajućim elementima
-vezena jedra MarisStella
-još više visokokvalitetnih drvenih materijala
-laserom izrezane elemente na drvenim pločama, 6 ploča

Sav potreban materijal za izradu ove makete nalazi se u montažnom kompletu.

Upute su napisane na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku.Dalmatinske brodice

Svijet montažnih kompleta do sada nije imao prilike vidjeti ovakav program, skup najpoznatijih dalmatinskih brodica korištenih kroz minula stoljeća kao osnovno sredstvo rada neumornih ribara koji su na njima ribarili i prevozili dragocjeni teret sa kopna na svoje otoke uz pogon vjetra i teških vesala ... Iste ovakve brodice, u gotovo neizmijenjenom obliku, koriste se još i danas opremljene motorima i nadograđenim kabinama.

Među njima, izdvojili smo dvije makete:
Pasara 44,3 cm 1:14
i Gajeta 48,0 cm 1:14 .
One su kombinacija admiralitetske građe i tehnike oblaganja pregrada letvicama.

Treća, vrlo važna je Gajeta falkuša 70,4 cm 1:20 koju se izrađuje na kalupu i načinjeni trup naknadno oprema sa rebrima i ostalim elementima.

Sve tri makete su izvanredno iskustvo za sve maketare koji dobro znaju kako se oblaže trup jednim jedinim slojem oplate. U konačnici izgledaju u potpunosti jednako kao originali.

Trajta – korčulanski leut 63,8 cm 1:20 je maketa koja odlično povezuje makete početničkog tečaja 2. i 3. stupnja i makete čija izrada je za stepenicu zahtjevnija. Idealna je za upuštanje u samostalni napredniji rad, dok Batelina 34 cm 1:10 pripada programu za početnike sa njegovog samog početka, početničkom tečaju 1. stupnja .Povezani projekti

Stepenica iznad

Kao poveznicu između maketa koje je jednostavno načiniti i naprednijih radova, predstavljamo Vam čitavu seriju montažnih kompleta koji pripadaju raznim programima MarisStella Model Ship Kits i Old Seller linije. To su radovi koji će Vas, kao maketara koji je osnove brodomaketarstva već savladao, uputiti u samostalan rad zahtjevnijih projekata, ali ipak, koji nisu komplicirani za realizaciju.

Dakle, ''Stepenica iznad'' je program koji je logički slijed u svojevrsnoj obuci brodomaketara koji je savladao početničke tečajeve 1. , 2. i 3. stupanj, te je pripremljen za početak samostalnog rada. Upute u ovim projektima su i dalje detaljne, ali izrada makete zahtijeva i samostalno razmišljanje i planiranje, te znanje čitanja nacrta.

Montažni kompleti koje smo uvrstili u ovaj program, a koji povezuju ostale programe iz našeg asortimana su:

iz programa ''Gospodari Jadrana'', Štilac 61 cm 1:32 ;
iz programa ''Dalmatinske brodice'', Trajta – korčulanski leut 63,8 cm 1:20 ;
iz programa ''Flota Dubrovačke Republike'', Dubrovačka galija XVIII st. 78cm 1:75
i iz programa ''Iliri, gospodari istočnog Jadrana'', Novilara – picenski i liburnski brod iz VI st. prije Krista 69 cm 1:35 .

Sveti Jerolim XVI st. 68 cm 1:75 ostaje kao posebni projekt kojega u svakom slučaju preporučamo svakom srednje osposobljenom brodomaketaru kao vrlo zanimljiv i lijep, jer je to iznimka u čitavom programu MarisStelle. Maketa je to s unesenim umjetničkim dahom poznate hvarske galije koja je definitivno neprocjenjivi biser nastala desetljećima ranije u rukama starog poznatog majstora gospodina Verle.

Napredni radovi

Engleski jezik poznaje točan naziv stupnja osposobljenosti brodomaketara koji je potreban za izradu maketa iz ovog programa. To je Intermediate level . U prijevodu, to bi značilo da maketar treba imati srednji stupanj osposobljenost kako bi bez ikakvih problema realizirao ove makete prema MarisStellinim projektima. To su nadasve unikatni radovi koji su kroz ovu liniju po prvi put predstavljeni svjetskoj javnosti kao montažni kompleti:

HMS Ontario 81 cm 1:48 , ljepotica Britanske kraljevske ratne mornarice 18. stoljeća koja je svoju ulogu odigrala u slavi jezera Ontario u Kanadi;

Bark 'Stefano' 112,1 cm 1:63 , predivna ptica iz dubrovačke luke, iz zapisnika tada prisutnih kapetana;

iz programa ''Gospodari Jadrana'' to su Trabakul 80,9 cm 1:32 , ... Pelig 87,9 cm 1:32 ... i ... Bracera 72 cm 1:32 ;
iz programa ''Dalmatinske brodice'': Pasara 44,3 cm 1:14 , ... Gajeta 48,0 cm 1:14 ... i ... Gajeta falkuša 70,4 cm 1:20 ;
iz programa ''Flota Dubrovačke Republike'': Dubrovačka karaka XVI st. 77,5cm 1:59 , ... Argosy - dubrovački galijun XVI st. 71,7cm 1:59 ... i ... Koka dubrovačka XVI st. 65cm 1:48
i iz programa ''Iliri, gospodari istočnog Jadrana'', Liburna monorema 56,9 cm 1:63 .

Dakako, Sveti Jerolim XVI st. 68 cm 1:75 ostaje kao posebni projekt kojega i u ovom programu preporučamo kao vrlo zanimljiv i lijep rad, kao maketu sa unesenim umjetničkim dahom koja je definitivno neprocjenjivi biser nastala desetljećima ranije.


Marisstella proizvodne linije, programi i tečajevi

U ovom trenutku MarisStella u svojoj ponudi ima tri linije koje proizvodi. To su MarisStella Model Ship Kits , OldSeller i I Start Early proizvodne linije o kojima odmah možete doznati nešto više i otkriti njihov sadržaj.

Dok je cjelokupna ponuda razdijeljena u sedam programa od kojih svaki obuhvaća posebnu grupu rekonstrukcija brodova i brodica, pokrenuli smo i tečaj za početnike razložen na stupnjeve koje početnik sam prakticira sprovodeći ih u praksu slijedeći napisane skripte i upute. Sveobuhvatni početnički tečaj razdijeljen je u 1. stupanj , 2. stupanj i 3. stupanj .

Sedam MarisStellinih programa možete otkriti na slijedećim poveznicama: Dalmatinske brodice Gospodari Jadrana Flota Dubrovačke Republike Sveti Jerolim, poseban projekt s unesenim umjetničkim dahom Iliri, gospodari istočnog Jadrana ... Stepenica iznad Napredni radovi 
 
Credit and Debit Cards:
 
 

 

 

 


 
PayPal Account:
PayPal Account:
marisstellamarisstella@gmail.com