English Hrvatski Italian
We deliver worldwide !
tel: +385 (0)21/544-412 | E-mail

 
MARIS STELLA Kitovi jedrenjaka
ŠTILAC 61cm 1:32
Povratak u galeriju

ŠTILAC 61cm 1:32

Cijena s porezom
Za kupce u EU
Novi projekt
Retro projekt
2675.04 Kn
1946.46 Kn
355.04 €
258.34 €
0.00 US$
0.00 US$
Cijena bez poreza
Za kupce izvan EU
Novi projekt
Retro projekt
2140.03 Kn
1557.17 Kn
284.03 €
206.67 €
0.00 US$
0.00 US$
Snižena cijena Novog projekta je 1813,00 Kn za plaćanje kreditnom karticom ili 1722,35 Kn za plaćanje pouzećem, te za uplatu na bankovni račun. Snižena cijena Retro projekta je 1349,00 Kn. Kontaktirajte nas. Snižena cijena određena je isključivo za HR uslijed znatno nižih manipulativnih troškova.
 
 

Fotogalerija

 

Štilac je brod novijeg doba, točnije 19. stoljeća, rado prihvaćen od velikog broja kalafata i armatura.

Građen je duž cijele obale istočnoga Jadrana za prijevoz najraznovrsnije robe povezujući otoke s obalom.

Da bi se ovaj dizajn jednostavno objasnio i predočio, u primorskom puku ustalio se je izraz kako je određena barka - dobro štelana.

Krma i jedrilje preuzeti su od bracere, a pramac od logera. Dužina mu je od dvanaest do dvadeset metara.

Štilac plovi još i danas , naravno motoriziran i bez jedrilja, a koristi se za prijevoz putnika i kao salbunjer, za vađenje i prijevoz morskog pijeska.


Značajke ovog MarisStella montažnog kompleta:

Kobilica i statve izrađene su od punog orahovog drva, kao i svi elementi na palubi i bokovima. Jedra su vezena na tkanini. Konstruktivni elementi rezani su laserom.

Novi projekt sadrži
-nove nacrte; 2 lista dimenzija 900x1000mm svaki
-pozamašnu A4 kolor knjigu uputa za izradu, 140 stranice
-fotogravirane elemente na mjedenim pločama: 2 ploče debljine 0.5mm i 0.9mm
-9 vrsta svijetlih i tamnih konopaca za tekelažu sa svim ostalim pripadajućim elementima
-vezena jedra MarisStella
-još više visokokvalitetnih drvenih materijala
-laserom izrezane elemente na drvenim pločama, 6 ploča

Sav potreban materijal za izradu ove makete nalazi se u montažnom kompletu.

Upute su napisane na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku.

Stilac 1/32 Model Ship Kits MarisStella Stilac 1/32 Model Ship Kits MarisStella
Stilac 1/32 Model Ship Kits MarisStella Stilac 1/32 Model Ship Kits MarisStella
Stilac 1/32 Model Ship Kits MarisStella Stilac 1/32 Model Ship Kits MarisStella
Stilac 1/32 Model Ship Kits MarisStella Stilac 1/32 Model Ship Kits MarisStella
Gospodari Jadrana

Potpuno MarisStellin projekt koji je od samog začetka vođen idejom predstavljanja najpoznatijih jadranskih tradicionalnih malih jedrenjaka s jednim ili dva jarbola populaciji novih maketara. Cijeli je projekt izveden u mjerilu 1:32, koje kao da je stvoreno za makete rekonstrukcija ovih brodova.

Makete rađene po ovim nacrtima dobitnice su niza raznih medalja na takmičenjima i vrlo rado se izrađuju ponovno i ponovno.

Makete su:
Trabakul 80,9 cm 1:32
Pelig 87,9 cm 1:32
Bracera 72 cm 1:32
i Štilac 61 cm 1:32 .
Ova posljednja maketa, Štilac 61 cm 1:32, idealna je poveznica naprednih početničkih radova i stepenice naviše. Jednostavna je za izradu i uistinu lijepa, nadasve točna preslika originalnog broda, kao i gotovo cijeli program MarisStelle. Iznimka u čitavom programu MarisStelle je jedina maketa s unesenim umjetničkim dahom poznate hvarske galije Sveti Jerolim XVI st. 68 cm 1:75 koja je definitivno neprocjenjivi biser nastala desetljećima ranije u rukama starog poznatog majstora gospodina Verle.

Iz programa za početnike, 2. stupanj, jedna jednostavna i lijepa maketa može se slobodno uvrstiti među ove bisere. Ona pripada Old Seller programu. To je Bracera 54,8cm 1:41 Old Seller . Uvrštena u sveobuhvatni tečaj za početnike, 2. stupanj, ova maketa nerazdvojivo spaja nove maketare sa slavnim gospodarima Jadrana …


Stepenica iznad

Kao poveznicu između maketa koje je jednostavno načiniti i naprednijih radova, predstavljamo Vam čitavu seriju montažnih kompleta koji pripadaju raznim programima MarisStella Model Ship Kits i Old Seller linije. To su radovi koji će Vas, kao maketara koji je osnove brodomaketarstva već savladao, uputiti u samostalan rad zahtjevnijih projekata, ali ipak, koji nisu komplicirani za realizaciju.

Dakle, ''Stepenica iznad'' je program koji je logički slijed u svojevrsnoj obuci brodomaketara koji je savladao početničke tečajeve 1. , 2. i 3. stupanj, te je pripremljen za početak samostalnog rada. Upute u ovim projektima su i dalje detaljne, ali izrada makete zahtijeva i samostalno razmišljanje i planiranje, te znanje čitanja nacrta.

Montažni kompleti koje smo uvrstili u ovaj program, a koji povezuju ostale programe iz našeg asortimana su:

iz programa ''Gospodari Jadrana'', Štilac 61 cm 1:32 ;
iz programa ''Dalmatinske brodice'', Trajta – korčulanski leut 63,8 cm 1:20 ;
iz programa ''Flota Dubrovačke Republike'', Dubrovačka galija XVIII st. 78cm 1:75
i iz programa ''Iliri, gospodari istočnog Jadrana'', Novilara – picenski i liburnski brod iz VI st. prije Krista 69 cm 1:35 .

Sveti Jerolim XVI st. 68 cm 1:75 ostaje kao posebni projekt kojega u svakom slučaju preporučamo svakom srednje osposobljenom brodomaketaru kao vrlo zanimljiv i lijep, jer je to iznimka u čitavom programu MarisStelle. Maketa je to s unesenim umjetničkim dahom poznate hvarske galije koja je definitivno neprocjenjivi biser nastala desetljećima ranije u rukama starog poznatog majstora gospodina Verle.Povezani projekti

Napredni radovi

Engleski jezik poznaje točan naziv stupnja osposobljenosti brodomaketara koji je potreban za izradu maketa iz ovog programa. To je Intermediate level . U prijevodu, to bi značilo da maketar treba imati srednji stupanj osposobljenost kako bi bez ikakvih problema realizirao ove makete prema MarisStellinim projektima. To su nadasve unikatni radovi koji su kroz ovu liniju po prvi put predstavljeni svjetskoj javnosti kao montažni kompleti:

HMS Ontario 81 cm 1:48 , ljepotica Britanske kraljevske ratne mornarice 18. stoljeća koja je svoju ulogu odigrala u slavi jezera Ontario u Kanadi;

HMS Speedy 93cm 1:48 , još jedna ljepotica Britanske kraljevske ratne mornarice 18. stoljeća. Vrlo poznato i atraktivno plovilo. Jedna od atrakcija u novelama poznatog autora Patrick O´Briana;

Bark 'Stefano' 112,1 cm 1:63 , predivna ptica iz dubrovačke luke, iz zapisnika tada prisutnih kapetana;

iz programa ''Gospodari Jadrana'' to su Trabakul 80,9 cm 1:32 , ... Pelig 87,9 cm 1:32 ... i ... Bracera 72 cm 1:32 ;
iz programa ''Dalmatinske brodice'': Pasara 44,3 cm 1:14 , ... Gajeta 48,0 cm 1:14 ... i ... Gajeta falkuša 70,4 cm 1:20 ;
iz programa ''Flota Dubrovačke Republike'': Dubrovačka karaka XVI st. 77,5cm 1:59 , ... Argosy - dubrovački galijun XVI st. 71,7cm 1:59 ... i ... Koka dubrovačka XVI st. 65cm 1:48
i iz programa ''Iliri, gospodari istočnog Jadrana'', Liburna monorema 56,9 cm 1:63 .

Dakako, Sveti Jerolim XVI st. 68 cm 1:75 ostaje kao posebni projekt kojega i u ovom programu preporučamo kao vrlo zanimljiv i lijep rad, kao maketu sa unesenim umjetničkim dahom koja je definitivno neprocjenjivi biser nastala desetljećima ranije.


Marisstella proizvodne linije, programi i tečajevi

U ovom trenutku MarisStella u svojoj ponudi ima tri linije koje proizvodi. To su MarisStella Model Ship Kits , OldSeller i I Start Early proizvodne linije o kojima odmah možete doznati nešto više i otkriti njihov sadržaj.

Dok je cjelokupna ponuda razdijeljena u sedam programa od kojih svaki obuhvaća posebnu grupu rekonstrukcija brodova i brodica, pokrenuli smo i tečaj za početnike razložen na stupnjeve koje početnik sam prakticira sprovodeći ih u praksu slijedeći napisane skripte i upute. Sveobuhvatni početnički tečaj razdijeljen je u 1. stupanj , 2. stupanj i 3. stupanj .

Sedam MarisStellinih programa možete otkriti na slijedećim poveznicama: Dalmatinske brodice Gospodari Jadrana Flota Dubrovačke Republike Sveti Jerolim, poseban projekt s unesenim umjetničkim dahom Iliri, gospodari istočnog Jadrana ... Stepenica iznad Napredni radovi
 
 
Credit and Debit Cards:
 
 

 

 

 


 
PayPal Account:
PayPal Account:
marisstellamarisstella@gmail.com