English Hrvatski Italian
We deliver worldwide !
tel: +385 (0)21/544-412 | E-mail

 
MARIS STELLA Kitovi jedrenjaka
Početnički komplet : 1. stupanj
Povratak u galeriju

Početnički komplet : 1. stupanj

Cijena s porezom
Za kupce u EU
Novi projekt
Retro projekt
1307.91 Kn
0.00 Kn
173.59 €
0.00 €
0.00 US$
0.00 US$
Cijena bez poreza
Za kupce izvan EU
Novi projekt
Retro projekt
1046.33 Kn
0.00 Kn
138.87 €
0.00 €
0.00 US$
0.00 US$
Snižena cijena Novog projekta je 1099,00 Kn za plaćanje kreditnom karticom ili 1044,05 Kn za plaćanje pouzećem, te za uplatu na bankovni račun. Snižena cijena Retro projekta je 997,00 Kn. Kontaktirajte nas. Snižena cijena određena je isključivo za HR uslijed znatno nižih manipulativnih troškova.
 
 

Fotogalerija

 

MarisStella program za početnike… Prvi susret s brodomaketarstvom, potpuni komplet; prvi, drugi i treći korak...

Ovaj montažni komplet dizajniran je isključivo za osobe koje žele postati brodomaketari i uči u ovaj predivni svijet maketarstva i modeliranja. Dizajniran je za buduće maketare koji nemaju apsolutno nikakvog iskustva u ovom području.

Stvarajući ove makete, budući maketar će steći svo potrebno znanje i iskustvo za budući, složeniji i zahtjevniji rad. Ovaj će Vas program za početnike izvježbati za rad sa rebrima-pregradama od samog početka. Postaviti ćete prvu oplatu, načiniti pvo kormilo, jedro i veslo.

Početnički komplet: 1. stupanj uključuje tri makete koje su raspoređene prema težini izrade, odnosno prema stupnju stručnosti kojeg trebate steći za njihovu izradu.

Makete su redoslijedno složene ovako :

'Trupa' – čamac sa rijeke Neretve, 50cm 1:8
'Monotip Optimist', 39cm 1:6
'Batelina' – čamac hrvatskog priobalja, 34cm 1:10


Kao nastavak na ovaj početnički tečaj preporučujemo makete iz OldSeller programa i to ovim redom:
Bracera 54,8cm 1:41 Old Seller
Galijica Dubrovačke Republike XVII st. 57cm 1:95 Old Seller
Dubrovačka Nava XVI st. 63,1cm 1:63 Old Seller
Nikako nemojte zaboraviti komplet SANTA MARIA 65cm 1:60 Početnički komplet: 3. stupanj .

Ovo je vrhunski paket maketa sa ilustriranim uputama napisanim u obliku tečaja i nakon što ga savladate niti jedna maketa srednje teške izrade neće Vam predstavljati problem.


''I Start Early'' program prvog kontakta

No, ako još uvijek niste sigurni u sebe i sposobnost manipuliranja konstruktivnim elementima, ako se još niste susreli s laserskim rezovima i unaprijed izrezanim elementima, a želite vidjeti i osjetiti njihovo međusobno kombiniranje, ili ako ste mladi i želite postupnno pristupanje obuci u brodomaketarstvu, ovdje je nešto pripremljeno za Vas... Prvi kontakt s laserskim rezovima pokazati će Vam tajne užitka konstruiranja maketa. Brzinu izrade jamče već u naprijed savršeno precizno izrezani elementi koje treba zalijepiti jedne na druge i dotjerati im rubove brusnim papirom na drvenoj letvici. Nije nužno biti sedam ili dvanaest godina star za ovakav kontakt koji će Vam pružiti zadovoljstvo maketarstva u budućnosti... A ako ipak imate tek sedam ili dvanaest godina, onda je naziv ove linije ''I Start Early'' u potpunosti opravdan.

U ovom trenutku linija sadrži dvije makete: TUG 01 ISE 27,5cm I Start Early , namijenjen najmlađim modelarima ... i BATEL 02 ISE 33,4cm 1:12 I Start Early , rezerviran za nešto starije.

Priključite se, uživajte...


Značajke ovog MarisStella montažnog kompleta Početnički komplet : 1. stupanj:

Konstruktivni elementi rezani su laserom. Ilustrirana uputa napisana je u obliku tečaja i treba je redoslijedno čitati s razumijevanjem te odmah primjenjivati stečeno znanje u praksi, pri izradi ovih maketa.

Novi projekt sadrži
-nove nacrte za Trupu, Optimist i Batelinu, 4 lista ukupne kvadrature 1.9 metar kvadratni
-pozamašnu A4 kolor knjigu uputa za izradu, 149 stranica
-Optimist tkaninu za jedro
-visokokvalitetne drvene materijale
-laserom izrezane elemente na drvenim pločama, 8 ploča

Sav potreban materijal za izradu ovih maketa nalazi se u montažnom kompletu.

Upute su napisane na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku.


Ove tri makete dostupne su i pojedinačno, a ne isključivo kao dio ovoga kompleta.


See more about the project and technical solutions in the news section: Beginner set: Level 1 By MarisStella Model Ship KitsPovezani projekti

Dalmatinske brodice

Svijet montažnih kompleta do sada nije imao prilike vidjeti ovakav program, skup najpoznatijih dalmatinskih brodica korištenih kroz minula stoljeća kao osnovno sredstvo rada neumornih ribara koji su na njima ribarili i prevozili dragocjeni teret sa kopna na svoje otoke uz pogon vjetra i teških vesala ... Iste ovakve brodice, u gotovo neizmijenjenom obliku, koriste se još i danas opremljene motorima i nadograđenim kabinama.

Među njima, izdvojili smo dvije makete:
Pasara 44,3 cm 1:14
i Gajeta 48,0 cm 1:14 .
One su kombinacija admiralitetske građe i tehnike oblaganja pregrada letvicama.

Treća, vrlo važna je Gajeta falkuša 70,4 cm 1:20 koju se izrađuje na kalupu i načinjeni trup naknadno oprema sa rebrima i ostalim elementima.

Sve tri makete su izvanredno iskustvo za sve maketare koji dobro znaju kako se oblaže trup jednim jedinim slojem oplate. U konačnici izgledaju u potpunosti jednako kao originali.

Trajta – korčulanski leut 63,8 cm 1:20 je maketa koja odlično povezuje makete početničkog tečaja 2. i 3. stupnja i makete čija izrada je za stepenicu zahtjevnija. Idealna je za upuštanje u samostalni napredniji rad, dok Batelina 34 cm 1:10 pripada programu za početnike sa njegovog samog početka, početničkom tečaju 1. stupnja .


Marisstella proizvodne linije, programi i tečajevi

U ovom trenutku MarisStella u svojoj ponudi ima tri linije koje proizvodi. To su MarisStella Model Ship Kits , OldSeller i I Start Early proizvodne linije o kojima odmah možete doznati nešto više i otkriti njihov sadržaj.

Dok je cjelokupna ponuda razdijeljena u sedam programa od kojih svaki obuhvaća posebnu grupu rekonstrukcija brodova i brodica, pokrenuli smo i tečaj za početnike razložen na stupnjeve koje početnik sam prakticira sprovodeći ih u praksu slijedeći napisane skripte i upute. Sveobuhvatni početnički tečaj razdijeljen je u 1. stupanj , 2. stupanj i 3. stupanj .

Sedam MarisStellinih programa možete otkriti na slijedećim poveznicama: Dalmatinske brodice Gospodari Jadrana Flota Dubrovačke Republike Sveti Jerolim, poseban projekt s unesenim umjetničkim dahom Iliri, gospodari istočnog Jadrana ... Stepenica iznad Napredni radovi 
 
Credit and Debit Cards:
 
 

 

 

 


 
PayPal Account:
PayPal Account:
marisstellamarisstella@gmail.com