English Hrvatski Italian
We deliver worldwide !
tel: +385 (0)21/544-412 | E-mail

 
MARIS STELLA Kitovi jedrenjaka
BATELINA 34cm 1:10
Povratak u galeriju

BATELINA 34cm 1:10

Cijena s porezom
Za kupce u EU
Novi projekt
Retro projekt
730.91 Kn
0.00 Kn
97.01 €
0.00 €
0.00 US$
0.00 US$
Cijena bez poreza
Za kupce izvan EU
Novi projekt
Retro projekt
584.73 Kn
0.00 Kn
77.61 €
0.00 €
0.00 US$
0.00 US$
Snižena cijena Novog projekta je 675,00 Kn za plaćanje kreditnom karticom ili 641,25 Kn za plaćanje pouzećem, te za uplatu na bankovni račun. Snižena cijena Retro projekta je 605,00 Kn. Kontaktirajte nas. Snižena cijena određena je isključivo za HR uslijed znatno nižih manipulativnih troškova.
 
 

Fotogalerija

 

MarisStella program za početnike… Prvi susret s brodomaketarstvom, treći korak...

Ako već neko vrijeme promatrate makete brodova muzejske kvalitete i potajno želite izrađivati iste takve, na pravom ste mjestu. MarisStella je za Vas pripremila kompletan početnički tečaj. Tečaj će Vas provesti kroz teoriju i njenu primjenu u praksi na licu mjesta, a pripremljen je prema dugogodišnjem iskustvu učitelja brodomaketarstva koji su ujedno i svjetski poznati vrhunski majstori maketarstva i modelarstva.

Tečaj je prilagođen isključivo osobama koje žele postati brodomaketari i uči u ovaj predivni svijet izrade maketa stvarnih rekonstrukcija brodova u mjerilu. Sastavljen je za buduće maketare koji nemaju apsolutno nikakvog iskustva u ovom području.

Tri makete raspoređene su prema težini izrade, odnosno prema stupnju stručnosti kojeg treba steći za njihovu izradu.

Makete su redoslijedno složene ovako :

'Trupa' – čamac sa rijeke Neretve, 50cm 1:8
'Monotip Optimist', 39cm 1:6
'Batelina' – čamac hrvatskog priobalja, 34cm 1:10

Izrađujući svoje prve tri makete, budući maketar će steći svo potrebno znanje i iskustvo za budući, složeniji i zahtjevniji rad. Ovaj će Vas program za početnike od samog početka izvježbati za rad sa rebrima-pregradama, naučiti Vas kako ih ukositi, kako postaviti oplatu od jedne ili više platnica, načiniti jednostavno veslo, kormilo i jedro.

Kako bi tečaj temeljito savladali, najbolje ga je započeti od početka, a početak je maketa neretvanske Trupe – čamca sa rijeke Neretve, 50cm 1:8. Na njoj čete se po prvi put susresti sa rebrima i načinom njihovog košenja, te ćete savladati postavljanje jednostavne jednodijelne oplate.

Nakon neretvanske Trupe, slijedi maketa Monotip Optimista, 39cm 1:6, sa kormilom i jedrom, a tečaj završava sa maketom Bateline – čamcem hrvatskog priobalja, 34cm 1:10, na kojoj ćete se prvi put susresti sa postavljenjem oplate od letvica. U konačnici, stečeno se iskustvo prenosi na izradu drugih, složenijih maketa...

Važno je naglasiti da tečaj nije namijenjen niti jednoj starosnoj skupini. Namijenjen je osobama u zrelim godinama, kao i djeci, važno je samo da želite postati brodomaketar.

Izrada ove makete Bateline – čamca hrvatskog priobalja, 34cm 1:10, nije neraskidivo povezana sa ovim tečajem. Ovu maketu izrađuju i iskusni maketari jer je idealna za ukrašavanje raznih prostora ili kao vrijedan poklon...

Kao nastavak na ovaj početnički tečaj preporučujemo makete iz OldSeller programa i to ovim redom:
Bracera 54,8cm 1:41 Old Seller
Galijica Dubrovačke Republike XVII st. 57cm 1:95 Old Seller
Dubrovačka Nava XVI st. 63,1cm 1:63 Old Seller
Nikako nemojte zaboraviti komplet SANTA MARIA 65cm 1:60 Početnički komplet: 3. stupanj .

Ovo je vrhunski paket maketa sa ilustriranim uputama napisanim u obliku tečaja i nakon što ga savladate niti jedna maketa srednje teške izrade neće Vam predstavljati problem.


''I Start Early'' program prvog kontakta

No, ako još uvijek niste sigurni u sebe i sposobnost manipuliranja konstruktivnim elementima, ako se još niste susreli s laserskim rezovima i unaprijed izrezanim elementima, a želite vidjeti i osjetiti njihovo međusobno kombiniranje, ili ako ste mladi i želite postupnno pristupanje obuci u brodomaketarstvu, ovdje je nešto pripremljeno za Vas... Prvi kontakt s laserskim rezovima pokazati će Vam tajne užitka konstruiranja maketa. Brzinu izrade jamče već u naprijed savršeno precizno izrezani elementi koje treba zalijepiti jedne na druge i dotjerati im rubove brusnim papirom na drvenoj letvici. Nije nužno biti sedam ili dvanaest godina star za ovakav kontakt koji će Vam pružiti zadovoljstvo maketarstva u budućnosti... A ako ipak imate tek sedam ili dvanaest godina, onda je naziv ove linije ''I Start Early'' u potpunosti opravdan.

U ovom trenutku linija sadrži dvije makete: TUG 01 ISE 27,5cm I Start Early , namijenjen najmlađim modelarima ... i BATEL 02 ISE 33,4cm 1:12 I Start Early , rezerviran za nešto starije.

Priključite se, uživajte...


Značajke ovog MarisStella montažnog kompleta 'Batelina' – čamca hrvatskog priobalja, 34cm 1:10:

Konstruktivni elementi rezani su laserom. Ilustrirana uputa napisana je u obliku tečaja i treba je redoslijedno čitati s razumijevanjem te odmah primjenjivati stečeno znanje u praksi, pri izradi ove makete.

Novi projekt sadrži
-novi nacrt; 1 list dimenzije 390x594mm
-A4 kolor knjigu uputa za izradu, 52 stranice
-visokokvalitetne drvene materijale
-laserom izrezane elemente na drvenim pločama, 2 ploče

Sav potreban materijal za izradu ove makete nalazi se u montažnom kompletu.

Upute su napisane na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku.


Ovaj cijeli tečaj za početnike, odnosno sve tri makete, dostupni su kao cjeloviti paket:
Početnički komplet : 1. stupanj .


See more about the project and technical solutions in the news section: Beginner set: Level 1 By MarisStella Model Ship KitsBatelina, boat from the Adriatic coast 1/10 Model Ship Kits MarisStella Batelina, boat from the Adriatic coast 1/10 Model Ship Kits MarisStella Batelina, boat from the Adriatic coast 1/10 Model Ship Kits MarisStella Batelina, boat from the Adriatic coast 1/10 Model Ship Kits MarisStella


Povezani projekti

Dalmatinske brodice

Svijet montažnih kompleta do sada nije imao prilike vidjeti ovakav program, skup najpoznatijih dalmatinskih brodica korištenih kroz minula stoljeća kao osnovno sredstvo rada neumornih ribara koji su na njima ribarili i prevozili dragocjeni teret sa kopna na svoje otoke uz pogon vjetra i teških vesala ... Iste ovakve brodice, u gotovo neizmijenjenom obliku, koriste se još i danas opremljene motorima i nadograđenim kabinama.

Među njima, izdvojili smo dvije makete:
Pasara 44,3 cm 1:14
i Gajeta 48,0 cm 1:14 .
One su kombinacija admiralitetske građe i tehnike oblaganja pregrada letvicama.

Treća, vrlo važna je Gajeta falkuša 70,4 cm 1:20 koju se izrađuje na kalupu i načinjeni trup naknadno oprema sa rebrima i ostalim elementima.

Sve tri makete su izvanredno iskustvo za sve maketare koji dobro znaju kako se oblaže trup jednim jedinim slojem oplate. U konačnici izgledaju u potpunosti jednako kao originali.

Trajta – korčulanski leut 63,8 cm 1:20 je maketa koja odlično povezuje makete početničkog tečaja 2. i 3. stupnja i makete čija izrada je za stepenicu zahtjevnija. Idealna je za upuštanje u samostalni napredniji rad, dok Batelina 34 cm 1:10 pripada programu za početnike sa njegovog samog početka, početničkom tečaju 1. stupnja .


Marisstella proizvodne linije, programi i tečajevi

U ovom trenutku MarisStella u svojoj ponudi ima tri linije koje proizvodi. To su MarisStella Model Ship Kits , OldSeller i I Start Early proizvodne linije o kojima odmah možete doznati nešto više i otkriti njihov sadržaj.

Dok je cjelokupna ponuda razdijeljena u sedam programa od kojih svaki obuhvaća posebnu grupu rekonstrukcija brodova i brodica, pokrenuli smo i tečaj za početnike razložen na stupnjeve koje početnik sam prakticira sprovodeći ih u praksu slijedeći napisane skripte i upute. Sveobuhvatni početnički tečaj razdijeljen je u 1. stupanj , 2. stupanj i 3. stupanj .

Sedam MarisStellinih programa možete otkriti na slijedećim poveznicama: Dalmatinske brodice Gospodari Jadrana Flota Dubrovačke Republike Sveti Jerolim, poseban projekt s unesenim umjetničkim dahom Iliri, gospodari istočnog Jadrana ... Stepenica iznad Napredni radovi
 
 
Credit and Debit Cards:
 
 

 

 

 


 
PayPal Account:
PayPal Account:
marisstellamarisstella@gmail.com