English Hrvatski Italian
We deliver worldwide !
tel: +385 (0)21/544-412 | E-mail

 
MARIS STELLA Kitovi jedrenjaka
NOVILARA - Picenski i Liburnski brod VI st. prije Krista 69cm 1:35
Model je rekonstruiran, komplet je nadograđen
Povratak u galeriju

NOVILARA - Picenski i Liburnski brod VI st. prije Krista 69cm 1:35
Model je rekonstruiran, komplet je nadograđen

Cijena s porezom
Za kupce u EU
Novi projekt
Retro projekt
1626.17 Kn
0.00 Kn
215.83 €
0.00 €
0.00 US$
0.00 US$
Cijena bez poreza
Za kupce izvan EU
Novi projekt
Retro projekt
1300.93 Kn
0.00 Kn
172.66 €
0.00 €
0.00 US$
0.00 US$
Snižena cijena ovog kompleta je 1229,00 Kn za plaćanje kreditnom karticom ili 1167,55 Kn za plaćanje pouzećem, te za uplatu na bankovni račun. Kontaktirajte nas. Snižena cijena određena je isključivo za HR uslijed znatno nižih manipulativnih troškova.
 

Video

 

Fotogalerija

 

Ovakvi Picenski i Liburnski brodovi korišteni u svrhu trgovanja i ratovanja radili su se između današnjih gradova Zadra i Rijeke, te u Novilari na drugoj strani Jadranskog mora. Na njima su njihovi graditelji plovili cijelim Jadranskim morem još 600g. prije Krista.

Povjesničari su rekonstruirali ovu vrstu broda slijedeći uklesani prikaz pomorskog boja na stijeni nadgrobnog spomenika iz Novilare kod Pesara. Prikazana je bitka Novilara i Liburna koji su koristili identične brodove. Ovo je model jednog takvog kojemu je rostrum služio za nasukavanje na žalo obale, ali i za probijanje trupa drugih brodova u boju, što se jasno vidi na prikazu. Na prikazu se jasno vidi da je na krmi imao kormilo privezano konopcem što je i povijesno potvrđeno, a čija se uporaba potvrđuje tek u 15. st.


Značajke ovog MarisStella montažnog kompleta:

Jedro ove makete vezeno je na tkanini. Konstruktivni elementi rezani su laserom. Dijelovi vidljivi na maketi su od orahovog drva.

Novi projekt sadrži
-novi nacrt; 1 list dimenzije 900x1200mm
-pozamašnu A4 knjigu uputa za izradu, 90 stranica
-3 vrste konopaca za tekelažu sa svim ostalim pripadajućim elementima
-vezeno jedro MarisStella
-visokokvalitetne drvene materijale
-laserom izrezane elemente na drvenim pločama, 4 ploče

Sav potreban materijal za izradu ove makete nalazi se u montažnom kompletu.

Upute su napisane na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku.

Novilara - Picenian and Liburnian ship VI BC 1/35 Model Ship Kits MarisStella Novilara - Picenian and Liburnian ship VI BC 1/35 Model Ship Kits MarisStella Novilara - Picenian and Liburnian ship VI BC 1/35 Model Ship Kits MarisStella Novilara - Picenian and Liburnian ship VI BC 1/35 Model Ship Kits MarisStella

Iliri, gospodari istočnog Jadrana

Prastanovnici cijelog zapadnog i unutrašnjeg Balkana, pa tako i obala istočnog Jadrana nedvojbeno su Iliri, narod mnogih plemena. Na Jadranu, jedno od najvećih plemena bili su Liburni, isključivo ratnički nastrojeni pomorci koji su nastanjivali područje između rijeke Krke u Dalmaciji do rijeke Raše u Istri. Gospodarili su i sa svim otocima na tom području, te imali trgovačke ali i neprijateljske odnose sa plemenima na drugoj strani Jadrana.

Liburne, ratni i trgovački brodovi tema su mnogih isprepletenih priča. Dok su ih neki smatrali neosvojivim glomaznim plovećim utvrdama, posljednje spoznaje predočavaju ih kao ne tako velike, ali brze okretne brodove izvanrednih manevarskih sposobnosti. Nešto kasnije u povijesti, Rimljani ih pokušavaju kopirati i svoje verzije brodova nazivaju istim imenom: Liburne.

Iz nepobitnih povijesnih izvora danas sa sigurnošću možemo tvrditi da znamo za postojanje i točan izgled Novilare – picenskog i liburnskog broda iz VI st. prije Krista 69 cm 1:35 , ali i za još uvijek pomalo misterioznu Liburnu monoremu 56,9 cm 1:63 slavnih Liburnskih ratnika…

Liburnian _ map_  Model Ship Kits MarisStella Liburnian _ map_  Model Ship Kits MarisStella


Stepenica iznad

Kao poveznicu između maketa koje je jednostavno načiniti i naprednijih radova, predstavljamo Vam čitavu seriju montažnih kompleta koji pripadaju raznim programima MarisStella Model Ship Kits i Old Seller linije. To su radovi koji će Vas, kao maketara koji je osnove brodomaketarstva već savladao, uputiti u samostalan rad zahtjevnijih projekata, ali ipak, koji nisu komplicirani za realizaciju.

Dakle, ''Stepenica iznad'' je program koji je logički slijed u svojevrsnoj obuci brodomaketara koji je savladao početničke tečajeve 1. , 2. i 3. stupanj, te je pripremljen za početak samostalnog rada. Upute u ovim projektima su i dalje detaljne, ali izrada makete zahtijeva i samostalno razmišljanje i planiranje, te znanje čitanja nacrta.

Montažni kompleti koje smo uvrstili u ovaj program, a koji povezuju ostale programe iz našeg asortimana su:

iz programa ''Gospodari Jadrana'', Štilac 61 cm 1:32 ;
iz programa ''Dalmatinske brodice'', Trajta – korčulanski leut 63,8 cm 1:20 ;
iz programa ''Flota Dubrovačke Republike'', Dubrovačka galija XVIII st. 78cm 1:75
i iz programa ''Iliri, gospodari istočnog Jadrana'', Novilara – picenski i liburnski brod iz VI st. prije Krista 69 cm 1:35 .

Sveti Jerolim XVI st. 68 cm 1:75 ostaje kao posebni projekt kojega u svakom slučaju preporučamo svakom srednje osposobljenom brodomaketaru kao vrlo zanimljiv i lijep, jer je to iznimka u čitavom programu MarisStelle. Maketa je to s unesenim umjetničkim dahom poznate hvarske galije koja je definitivno neprocjenjivi biser nastala desetljećima ranije u rukama starog poznatog majstora gospodina Verle.

Napredni radovi

Engleski jezik poznaje točan naziv stupnja osposobljenosti brodomaketara koji je potreban za izradu maketa iz ovog programa. To je Intermediate level . U prijevodu, to bi značilo da maketar treba imati srednji stupanj osposobljenost kako bi bez ikakvih problema realizirao ove makete prema MarisStellinim projektima. To su nadasve unikatni radovi koji su kroz ovu liniju po prvi put predstavljeni svjetskoj javnosti kao montažni kompleti:

HMS Ontario 81 cm 1:48 , ljepotica Britanske kraljevske ratne mornarice 18. stoljeća koja je svoju ulogu odigrala u slavi jezera Ontario u Kanadi;

HMS Speedy 93cm 1:48 , još jedna ljepotica Britanske kraljevske ratne mornarice 18. stoljeća. Vrlo poznato i atraktivno plovilo. Jedna od atrakcija u novelama poznatog autora Patrick O´Briana;

Bark 'Stefano' 112,1 cm 1:63 , predivna ptica iz dubrovačke luke, iz zapisnika tada prisutnih kapetana;

iz programa ''Gospodari Jadrana'' to su Trabakul 80,9 cm 1:32 , ... Pelig 87,9 cm 1:32 ... i ... Bracera 72 cm 1:32 ;
iz programa ''Dalmatinske brodice'': Pasara 44,3 cm 1:14 , ... Gajeta 48,0 cm 1:14 ... i ... Gajeta falkuša 70,4 cm 1:20 ;
iz programa ''Flota Dubrovačke Republike'': Dubrovačka karaka XVI st. 77,5cm 1:59 , ... Argosy - dubrovački galijun XVI st. 71,7cm 1:59 ... i ... Koka dubrovačka XVI st. 65cm 1:48
i iz programa ''Iliri, gospodari istočnog Jadrana'', Liburna monorema 56,9 cm 1:63 .

Dakako, Sveti Jerolim XVI st. 68 cm 1:75 ostaje kao posebni projekt kojega i u ovom programu preporučamo kao vrlo zanimljiv i lijep rad, kao maketu sa unesenim umjetničkim dahom koja je definitivno neprocjenjivi biser nastala desetljećima ranije.


Marisstella proizvodne linije, programi i tečajevi

U ovom trenutku MarisStella u svojoj ponudi ima tri linije koje proizvodi. To su MarisStella Model Ship Kits , OldSeller i I Start Early proizvodne linije o kojima odmah možete doznati nešto više i otkriti njihov sadržaj.

Dok je cjelokupna ponuda razdijeljena u sedam programa od kojih svaki obuhvaća posebnu grupu rekonstrukcija brodova i brodica, pokrenuli smo i tečaj za početnike razložen na stupnjeve koje početnik sam prakticira sprovodeći ih u praksu slijedeći napisane skripte i upute. Sveobuhvatni početnički tečaj razdijeljen je u 1. stupanj , 2. stupanj i 3. stupanj .

Sedam MarisStellinih programa možete otkriti na slijedećim poveznicama: Dalmatinske brodice Gospodari Jadrana Flota Dubrovačke Republike Sveti Jerolim, poseban projekt s unesenim umjetničkim dahom Iliri, gospodari istočnog Jadrana ... Stepenica iznad Napredni radovi 
 
Credit and Debit Cards:
 
 

 

 

 


 
PayPal Account:
PayPal Account:
marisstellamarisstella@gmail.com