English Hrvatski Italian
We deliver worldwide !
tel: +385 (0)21/544-412 | E-mail

 
MARIS STELLA Kitovi jedrenjaka
BRACERA 72cm 1:32
Povratak u galeriju

BRACERA 72cm 1:32

Cijena s porezom
Za kupce u EU
Novi projekt
Retro projekt
2992.00 Kn
2128.00 Kn
399.00 €
283.00 €
0.00 US$
0.00 US$
Cijena bez poreza
Za kupce izvan EU
Novi projekt
Retro projekt
2452.00 Kn
1744.00 Kn
327.00 €
232.00 €
0.00 US$
0.00 US$
Snižena cijena Novog projekta je 2498,00 Kn za plaćanje kreditnom karticom ili 2373,10 Kn za plaćanje pouzećem, te za uplatu na bankovni račun. Snižena cijena Retro projekta je 1788,00 Kn. Kontaktirajte nas. Snižena cijena određena je isključivo za HR uslijed znatno nižih manipulativnih troškova.
 
 

Fotogalerija

 

Bracera je hrvatski teretni jedrenjak čiji trup je dug između 15 i 17 metara, a pojavljuje se već u XVI stoljeću kao logički slijed evolucije okruglog broda, navis rotunda, antičkog teretnog broda.
Još su se u XV stoljeću neki tipovi brodova s Brača razlikovali od sličnih brodova na Jadranu i nosili naziv tipa i oznake bračana ili bracana.
U XVI stoljeću postojala je na Jadranu uz bragagnu iz Chioggie i bračka braganja. Prvu su naši ribari zvali ćozota, a drugu su talijanski ribari iz Chioggie i Venecije zvali brazzera, odakle je poteklo današnje ime bracera.
Ona nema uvijek iste , prepoznatljive građevne karakteristike i usko određenu namjenu i nije točno definirana kao novija bracera iz XVIII stoljeća.
Termin bracera susreće se od Kotora duž cijele istočne obale Jadrana, preko lagune Venecije sve do Ancone.
Prva pisana vijest o takvom brodu hrvatskog Jadrana potječe iz mletačkih izvora, braziera, 1556. godine, a iz prvog hrvatskog izvora doznajemo da je nosila sličan naziv, bracijera, 1878. godine.
Nema čvrstih izvora o porijeklu njenog imena. Istraživači su dolazili do različitih zaključaka. Jedni su smatrali da joj ime potječe od otoka Brača gdje je navodno i nastala, a drugi da je ime dobila po porivnom sustavu, odnosno veslanju, od brachium, braccia, mišići ruku. Treći su smatrali da je ime dobila prema svrsi manjih jedrenjaka kao što su galera, speronera, manzera itd.


Značajke ovog MarisStella montažnog kompleta:

Ovo je maketa sa potpuno uređenim interijerom, skladišnjim prostorom i kabinama, što je čini izuzetno lijepom i zanimljivom. Kobilica i statve izrađene su od punog orahovog drva, kao i svi elementi potpalublja i palube. Jedra su vezena na tkanini. U kitu je 11 ploča rezanih laserom.Tu su i sve potrebne letvice i ostali materijal...Maketa je namijenjena iskusnijim maketarima koji rade iz kita. U ovoj maketi će te uistinu uživati.

Novi projekt sadrži
-nove nacrte; 2 lista dimenzija 900x1000mm svaki
-pozamašnu A4 kolor knjigu uputa za izradu, 140 stranica
-fotogravirane elemente na mjedenim pločama: 2 ploče debljine 0.5mm i 0.9mm
-9 vrsta svijetlih i tamnih konopaca za tekelažu sa svim ostalim pripadajućim elementima
-vezena jedra MarisStella
-još više visokokvalitetnih drvenih materijala
-laserom izrezane elemente na drvenim pločama, 11 ploča

Sav potreban materijal za izradu ove makete nalazi se u montažnom kompletu.

Upute su napisane na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku.

 
 
Credit and Debit Cards:
 
 

 

 

 


 
PayPal Account:
PayPal Account:
marisstellamarisstella@gmail.com