English Hrvatski Italian
We deliver worldwide !
tel: +385 (0)21/544-412 | E-mail

 
MARIS STELLA Kitovi jedrenjaka
DUBROVAČKA GALIJA XVIIIst. 78cm 1:75
Povratak u galeriju

DUBROVAČKA GALIJA XVIIIst. 78cm 1:75

Cijena s porezom
Za kupce u EU
Novi projekt
Retro projekt
2023.39 Kn
0.00 Kn
268.55 €
0.00 €
0.00 US$
0.00 US$
Cijena bez poreza
Za kupce izvan EU
Novi projekt
Retro projekt
1618.71 Kn
0.00 Kn
214.84 €
0.00 €
0.00 US$
0.00 US$
Snižena cijena ovog kompleta je 1285,00 Kn za plaćanje kreditnom karticom ili 1220,75 Kn za plaćanje pouzećem, te za uplatu na bankovni račun. Kontaktirajte nas. Snižena cijena određena je isključivo za HR uslijed znatno nižih manipulativnih troškova.
 

Video

 

Fotogalerija

 

Dubrovačka galija bila je sastavni dio dubrovačke ratne flote koja je u XVII i XVIII stoljeću brojila tek nekoliko ratnih brodova manje veličine, njih najviše do deset, a bila je oformljena isključivo zbog učestalih gusarskih uznemiravanja i pljačkanja podanika i trgovačkih brodova u tom vremenu. Brodovi su bili Stacionirani u Dubrovniku i Malome Stonu.

Ovaj tip broda imali su i ostali hrvatski primorski centri uzduž istočne jadranske obale: Kotor, Omiš, Senj i drugi.

Dubrovačka galija bila je pokretana snagom vjetra kao i mišićima veslača, galiota, koji su ujedno i mornari i vojnici, prema momentalnoj potrebi, ali i prestupnici osuđeni na kaznu veslanja na državnim brodovima.

Karakteristika im je bila okretnost i brzina, a koristile su se u vojne, policijske i carinske svrhe, za kurirsku službu, kao i za prijevoz diplomatskih predstavnika i viših državnih službenika. Prevozila je i robu na račun države.


Značajke ovog MarisStella montažnog kompleta:

Ovo je maketa na kojoj su kobilica, statve i svi elementi na bokovima i palubi izrađeni od punog orahovog drva. Jedra su vezena na tkanini. Konstruktivni elementi rezani su laserom.

Novi projekt sadrži
-novi nacrt; 1 list dimenzije 900x1000mm
-pozamašnu A4 knjigu uputa za izradu, 122 stranice
-fotogravirane elemente na mjedenoj ploči: 1 ploča debljine 0.5mm
-6 vrsta svijetlih i tamnih konopaca za tekelažu sa svim ostalim pripadajućim elementima
-vezena jedra MarisStella
-još više visokokvalitetnih drvenih materijala
-laserom izrezane elemente na drvenim pločama, 6 ploča

Sav potreban materijal za izradu ove makete nalazi se u montažnom kompletu.

Upute su napisane na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku.

Ragusian Galley 1/75 Model Ship Kits MarisStella Ragusian Galley 1/75 Model Ship Kits MarisStella Ragusian Galley 1/75 Model Ship Kits MarisStella Ragusian Galley 1/75 Model Ship Kits MarisStella

Flota Dubrovačke Republike

Kao izvadak iz prošlosti pripremili smo makete povijesnih rekonstrukcija dubrovačkih brodova muzejske kvalitete. Predstavili smo maleni dio slavne povijesti Dubrovčana u izvanredno osmišljenim maketama, pripremljenim u obliku montažnih kompleta za čije su izrade potrebni različiti stupnjevi stručnosti.

Sve je započelo maketom Dubrovačke karake XVI st. 77,5cm 1:59 , biserom maketara i modelara gospodina Mladena Mitića, maketom dobitnicom cijelog spektra medalja i pehara na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima. Ovaj projekt bio je prvijenac suradnje ovog vrhunskog maketara i MarisStelle. Suradnja se nastavila stvaranjem montažnog kompleta Argosy - dubrovačkog galijuna XVI st. 71,7cm 1:59 , projekta koji nije stekao ništa manja priznanja od svoje starije sestre karake.

Koka dubrovačka XVI st. 65cm 1:48 je izvorno MarisStellin projekt. Opremanje unutrašnjosti makete bio je izniman izazov. U velike je pomogla činjenica da je ovaj brod služio isključivo za prijevoz vitezova i različitih skupocjenih predmeta namijenjenih trgovini.

Uslijedilo je rekonstruiranje od prije poznate makete Dubrovačke galije XVIII st. 78cm 1:75 . Maketa je idealna poveznica naprednih početničkih radova i stepenice naviše. Jednostavna je za izradu i uistinu lijepa.

Iz programa za početnike, 2. stupanj, dvije makete pripadaju dubrovačkim biserima. Obje makete su iz Old Seller programa:
Galijica Dubrovačke Republike XVII st. 57cm 1:95 Old Seller , i
Dubrovačka nava XVI st. 63,1cm 1:63 Old Seller .
Uvrštene u sveobuhvatni tečaj za početnike, ove dvije makete prožimaju nove maketare duhom slavne Dubrovačke Republike od samog početka njihovog rada ...


Stepenica iznad

Kao poveznicu između maketa koje je jednostavno načiniti i naprednijih radova, predstavljamo Vam čitavu seriju montažnih kompleta koji pripadaju raznim programima MarisStella Model Ship Kits i Old Seller linije. To su radovi koji će Vas, kao maketara koji je osnove brodomaketarstva već savladao, uputiti u samostalan rad zahtjevnijih projekata, ali ipak, koji nisu komplicirani za realizaciju.

Dakle, ''Stepenica iznad'' je program koji je logički slijed u svojevrsnoj obuci brodomaketara koji je savladao početničke tečajeve 1. , 2. i 3. stupanj, te je pripremljen za početak samostalnog rada. Upute u ovim projektima su i dalje detaljne, ali izrada makete zahtijeva i samostalno razmišljanje i planiranje, te znanje čitanja nacrta.

Montažni kompleti koje smo uvrstili u ovaj program, a koji povezuju ostale programe iz našeg asortimana su:

iz programa ''Gospodari Jadrana'', Štilac 61 cm 1:32 ;
iz programa ''Dalmatinske brodice'', Trajta – korčulanski leut 63,8 cm 1:20 ;
iz programa ''Flota Dubrovačke Republike'', Dubrovačka galija XVIII st. 78cm 1:75
i iz programa ''Iliri, gospodari istočnog Jadrana'', Novilara – picenski i liburnski brod iz VI st. prije Krista 69 cm 1:35 .

Sveti Jerolim XVI st. 68 cm 1:75 ostaje kao posebni projekt kojega u svakom slučaju preporučamo svakom srednje osposobljenom brodomaketaru kao vrlo zanimljiv i lijep, jer je to iznimka u čitavom programu MarisStelle. Maketa je to s unesenim umjetničkim dahom poznate hvarske galije koja je definitivno neprocjenjivi biser nastala desetljećima ranije u rukama starog poznatog majstora gospodina Verle.Povezani projekti

Napredni radovi

Engleski jezik poznaje točan naziv stupnja osposobljenosti brodomaketara koji je potreban za izradu maketa iz ovog programa. To je Intermediate level . U prijevodu, to bi značilo da maketar treba imati srednji stupanj osposobljenost kako bi bez ikakvih problema realizirao ove makete prema MarisStellinim projektima. To su nadasve unikatni radovi koji su kroz ovu liniju po prvi put predstavljeni svjetskoj javnosti kao montažni kompleti:

HMS Ontario 81 cm 1:48 , ljepotica Britanske kraljevske ratne mornarice 18. stoljeća koja je svoju ulogu odigrala u slavi jezera Ontario u Kanadi;

HMS Speedy 93cm 1:48 , još jedna ljepotica Britanske kraljevske ratne mornarice 18. stoljeća. Vrlo poznato i atraktivno plovilo. Jedna od atrakcija u novelama poznatog autora Patrick O´Briana;

Bark 'Stefano' 112,1 cm 1:63 , predivna ptica iz dubrovačke luke, iz zapisnika tada prisutnih kapetana;

iz programa ''Gospodari Jadrana'' to su Trabakul 80,9 cm 1:32 , ... Pelig 87,9 cm 1:32 ... i ... Bracera 72 cm 1:32 ;
iz programa ''Dalmatinske brodice'': Pasara 44,3 cm 1:14 , ... Gajeta 48,0 cm 1:14 ... i ... Gajeta falkuša 70,4 cm 1:20 ;
iz programa ''Flota Dubrovačke Republike'': Dubrovačka karaka XVI st. 77,5cm 1:59 , ... Argosy - dubrovački galijun XVI st. 71,7cm 1:59 ... i ... Koka dubrovačka XVI st. 65cm 1:48
i iz programa ''Iliri, gospodari istočnog Jadrana'', Liburna monorema 56,9 cm 1:63 .

Dakako, Sveti Jerolim XVI st. 68 cm 1:75 ostaje kao posebni projekt kojega i u ovom programu preporučamo kao vrlo zanimljiv i lijep rad, kao maketu sa unesenim umjetničkim dahom koja je definitivno neprocjenjivi biser nastala desetljećima ranije.


Marisstella proizvodne linije, programi i tečajevi

U ovom trenutku MarisStella u svojoj ponudi ima tri linije koje proizvodi. To su MarisStella Model Ship Kits , OldSeller i I Start Early proizvodne linije o kojima odmah možete doznati nešto više i otkriti njihov sadržaj.

Dok je cjelokupna ponuda razdijeljena u sedam programa od kojih svaki obuhvaća posebnu grupu rekonstrukcija brodova i brodica, pokrenuli smo i tečaj za početnike razložen na stupnjeve koje početnik sam prakticira sprovodeći ih u praksu slijedeći napisane skripte i upute. Sveobuhvatni početnički tečaj razdijeljen je u 1. stupanj , 2. stupanj i 3. stupanj .

Sedam MarisStellinih programa možete otkriti na slijedećim poveznicama: Dalmatinske brodice Gospodari Jadrana Flota Dubrovačke Republike Sveti Jerolim, poseban projekt s unesenim umjetničkim dahom Iliri, gospodari istočnog Jadrana ... Stepenica iznad Napredni radovi
 
 
Credit and Debit Cards:
 
 

 

 

 


 
PayPal Account:
PayPal Account:
marisstellamarisstella@gmail.com