English Hrvatski Italian
We deliver worldwide !
tel: +385 (0)21/544-412 | E-mail

 
MARIS STELLA Kitovi jedrenjaka
Bracera 54,8cm 1:41 Old Seller
Povratak u galeriju

Bracera 54,8cm 1:41 Old Seller

Cijena s porezom
Za kupce u EU
Novi projekt
Retro projekt
1084.52 Kn
0.00 Kn
143.94 €
0.00 €
158.00 US$
0.00 US$
Cijena bez poreza
Za kupce izvan EU
Novi projekt
Retro projekt
867.61 Kn
0.00 Kn
115.15 €
0.00 €
126.00 US$
0.00 US$
 
 

Fotogalerija

 

Bracera je hrvatski teretni jedrenjak čiji trup je dug između 15 i 17 metara, a pojavljuje se već u XVI stoljeću kao logički slijed evolucije okruglog broda, navis rotunda, antičkog teretnog broda.

Ovaj je nacrt, kao i svi ostali nacrti iz OldSeller linije montažnih kompleta, sam po sebi svojevrstan antikvitet na ovim područjima. Predstavljamo ga kao jedan od definitivno najpoznatijih radova.

Još jedan vrijedan nacrt koji je nastao u vrijeme kada je primjena kompjutera u ovoj struci bila nepoznata. Pregrade (tzv. rebra) pilila su se isključivo ručno, lukom i pilicom, a laser je bio potpuno nepoznat.

Sa sigurnošću se može reći da kod nas ne postoji iskusniji brodomaketar koji se s ovim nacrtom već nije susreo i po njemu načinio ovu maketu. Sve do nedavno bio je osnova u obuci i neizostavno iskustvo. Upravo zbog toga odlučili smo ga predstaviti prvenstveno mlađoj populaciji brodomaketara kako bi se na ovaj način susreli sa načinom rada na koji su radile naše starije i iskusnije kolege.

Značajke ovog OldSeller montažnog kompleta:

Osnovni elementi rezani su laserom. Elementi na trupu i palubi makete izrađuju se isključivo od orahovog drva. Sama paluba izrađuje se u poznatoj MarisStella tehnici i zadržava sve prirodne krivulje, obluk i preluk, a završava se sa nešto svjetlijim letvicama koje daju lijep kontrast prema ostatku trupa.

Uputa A4 formata je napisana samo na hrvatskom jeziku i svakog maketara precizno vodi do realizacije makete. Sadrži 43 stranice jasnih ilustracija i uvod od 3 kolor stranice sa fotografijama završene makete i njenih detalja. Tekst na tri jezika detaljno opisuje svaku fazu izrade, a raspoređen je na 79 stranica. Ukupno je 125 stranica.

Na kraju upute, u njenom sklopu, priložena su dva dodatna priručnika za početnike: ''Oblaganje trupa na dva načina'' i ''Osnove tekelaže''. Priručnici sadrže 40 stranica teksta i jasnih ilustracija i fotografija. Pripadaju tečaju 2. stupnja i obavezno ih treba temeljito proučiti prije izrade ove makete.

Ovo je jednostavna maketa za izradu i pogodna je za početnički rad ili za opuštanje. Dakle, detaljne upute i priručnici sastoje se od teksta i ilustracija koji objašnjavaju svaki pojedinačni korak izrade.

Ovaj OldSeller projekt sadrži
-rekonstrukciju nacrta iz arhive; 2 lista dimenzije 682x728mm svaki
-pozamašnu A4 knjigu uputa za izradu, 125 stranica
-4 vrsta svijetlih i tamnih konopaca za tekelažu sa svim ostalim pripadajućim elementima.
-tkaninu za jedra sa detaljnom ilustriranom uputom za izradu koja objašnjava doslovno svaki korak
-visokokvalitetne drvene materijale
-laserom izrezane elemente na ploči šperploče 4mm debljine

Sav potreban materijal za izradu ove makete nalazi se u montažnom kompletu.

Upute su napisane na hrvatskom jeziku.

Brazzera 54,8cm 1:41 Old Seller Model Ship Kits MarisStella Brazzera 54,8cm 1:41 Old Seller Model Ship Kits MarisStella


Brazzera 54,8cm 1:41 Old Seller Model Ship Kits MarisStella Brazzera 54,8cm 1:41 Old Seller Model Ship Kits MarisStella
Brazzera 54,8cm 1:41 Old Seller Model Ship Kits MarisStella Brazzera 54,8cm 1:41 Old Seller Model Ship Kits MarisStella

Opčenito o MarisStella paketu za početnike i napredne početnike

Dragi naši početnici,
u MarisStelli smo za vas pripremili cjelokupan program koji će vas u obliku odvojenih tečajeva obučiti u izradi maketa brodova muzejske kvalitete. Tečajevi se nadograđuju jedan na drugog i vrlo brzo će vas osposobiti za samostalnu izradu maketa, od nivoa potpunog početnika do maketara obučenih za izradu srednje zahtjevnih maketa.

Sve što trebate je slijediti upute koje su u stvari vješto posloženi tečajevi.

Za sami početak, za prvi kontakt sa brodomaketarstvom, za vas smo pripremili cjeloviti početnički tečaj 1. stupanj. Više o ovom prvom dijelu pogledajte ovdje:
Početnički komplet : 1. stupanj

Početnički komplet : 1. stupanj u sebi sadrži tri zasebna koraka:
'Trupa' – čamac sa rijeke Neretve, 50cm 1:8
'Monotip Optimist', 39cm 1:6
'Batelina' – čamac hrvatskog priobalja, 34cm 1:10
... naravno, svaki od ova tri koraka možete nabaviti i zasebno.

Kao nastavak obuke za vas smo pripremili OldSeller program koji čini 2. stupanj. Kompleti su slijedeći:
Bracera 54,8cm 1:41 Old Seller
Galijica Dubrovačke Republike XVII st. 57cm 1:95 Old Seller
Dubrovačka Nava XVI st. 63,1cm 1:63 Old Seller
U ovom drugom dijelu susresti ćete se sa pravim biserima brodomaketarstva koji su odavno prisutni na ovim našim prostorima i oni će vas dodatno obučiti i pripremiti za konačni 3. stupanj. To je komplet SANTA MARIA 65cm 1:60 Početnički komplet: 3. stupanj .

Ova tri stupnja čine vrhunski pripremljen paket maketa sa ilustriranim uputama, kako je već rečeno, napisanih u obliku tečajeva i nakon što paket savladate niti jedna maketa srednje teške izrade više vam neće predstavljati problem... Maketari, na usluzi smo vam.

Svaka od ovih maketa je ujedno i vrlo napredni rad, tako da moramo naglasiti kako niti jedna od njih ni slučajno nije za podcjenjivanje u rukama već osposobljenog stručnog maketara. Makete su vrlo lijepe i na cijeni kao skupocjeni pokloni ili dekoracija raznih prostora...Povezani projekti

Gospodari Jadrana

Potpuno MarisStellin projekt koji je od samog začetka vođen idejom predstavljanja najpoznatijih jadranskih tradicionalnih malih jedrenjaka s jednim ili dva jarbola populaciji novih maketara. Cijeli je projekt izveden u mjerilu 1:32, koje kao da je stvoreno za makete rekonstrukcija ovih brodova.

Makete rađene po ovim nacrtima dobitnice su niza raznih medalja na takmičenjima i vrlo rado se izrađuju ponovno i ponovno.

Makete su:
Trabakul 80,9 cm 1:32
Pelig 87,9 cm 1:32
Bracera 72 cm 1:32
i Štilac 61 cm 1:32 .
Ova posljednja maketa, Štilac 61 cm 1:32, idealna je poveznica naprednih početničkih radova i stepenice naviše. Jednostavna je za izradu i uistinu lijepa, nadasve točna preslika originalnog broda, kao i gotovo cijeli program MarisStelle. Iznimka u čitavom programu MarisStelle je jedina maketa s unesenim umjetničkim dahom poznate hvarske galije Sveti Jerolim XVI st. 68 cm 1:75 koja je definitivno neprocjenjivi biser nastala desetljećima ranije u rukama starog poznatog majstora gospodina Verle.

Iz programa za početnike, 2. stupanj, jedna jednostavna i lijepa maketa može se slobodno uvrstiti među ove bisere. Ona pripada Old Seller programu. To je Bracera 54,8cm 1:41 Old Seller . Uvrštena u sveobuhvatni tečaj za početnike, 2. stupanj, ova maketa nerazdvojivo spaja nove maketare sa slavnim gospodarima Jadrana …


Marisstella proizvodne linije, programi i tečajevi

U ovom trenutku MarisStella u svojoj ponudi ima tri linije koje proizvodi. To su MarisStella Model Ship Kits , OldSeller i I Start Early proizvodne linije o kojima odmah možete doznati nešto više i otkriti njihov sadržaj.

Dok je cjelokupna ponuda razdijeljena u sedam programa od kojih svaki obuhvaća posebnu grupu rekonstrukcija brodova i brodica, pokrenuli smo i tečaj za početnike razložen na stupnjeve koje početnik sam prakticira sprovodeći ih u praksu slijedeći napisane skripte i upute. Sveobuhvatni početnički tečaj razdijeljen je u 1. stupanj , 2. stupanj i 3. stupanj .

Sedam MarisStellinih programa možete otkriti na slijedećim poveznicama: Dalmatinske brodice Gospodari Jadrana Flota Dubrovačke Republike Sveti Jerolim, poseban projekt s unesenim umjetničkim dahom Iliri, gospodari istočnog Jadrana ... Stepenica iznad Napredni radovi
 
 
Credit and Debit Cards:
 
 

 

 

 


 
PayPal Account:
PayPal Account:
marisstellamarisstella@gmail.com