English Hrvatski Italian
We deliver worldwide !
tel: +385 (0)21/544-412 | E-mail

 
MARIS STELLA Kitovi jedrenjaka
DUBROVAČKA KARAKA - NAVA 217 kola - 77,5cm 1:59
Povratak u galeriju

DUBROVAČKA KARAKA - NAVA 217 kola - 77,5cm 1:59

Cijena s porezom
Za kupce u EU
Novi projekt
Retro projekt
4224.46 Kn
0.00 Kn
560.68 €
0.00 €
0.00 US$
0.00 US$
Cijena bez poreza
Za kupce izvan EU
Novi projekt
Retro projekt
3379.57 Kn
0.00 Kn
448.55 €
0.00 €
0.00 US$
0.00 US$
Snižena cijena Novog projekta je 2995,00 Kn za plaćanje kreditnom karticom ili 2845,25 Kn za plaćanje pouzećem, te za uplatu na bankovni račun. Snižena cijena Retro projekta je 2279,00 Kn. Kontaktirajte nas. Snižena cijena određena je isključivo za HR uslijed znatno nižih manipulativnih troškova.
 

Video

 

Fotogalerija

 

Karaka je dobila ime najvjerojatnije prema arapskoj riječi karraka, a znači laki brod. (carrack, carraque, kraeck, carraca).

To je veliki jedrenjak u upotrebi od 14. do 17. stoljeća, namijenjen za prijevoz tereta.
Karake su se pojavile u Veneciji u početku 14. stoljeća, ali su se gotovo u isto vrijeme počele graditi u Dubrovniku kao najveći teretni brodovi na Jadranu.

U 15. stoljeću karake su se iz Jadrana proširile Sredozemnim morem, a potkraj 15. stoljeća i Atlantskim oceanom. Tada su ih gradili Španjolci, Portugalci, Francuzi i Holanđani.

U 16. stoljeću dubrovačke karake idu među najveće brodove na svijetu i plove do Engleske. Velike i prostrane karake nazivaju se argosies, a naziv im potječe od ragusies, pridjev od Raguse. Koliko su bile cijenjene dubrovačke karake najbolji je dokaz to što su Englezi po njima načinili svoj književni izraz za takve brodove – argosy.

Ovakvi brodovi u Dubrovniku su bili kategorizirani po nosivosti. Brodovi do oko 400 dubrovačkih kola nazivani su Navama, oni od 400 do 600 kola nazivani su malim karakama, a od 600 do 800 kola karakama. Ovakvi brodovi nosivosti od 800 do 1500 kola nazivani su karakunima.


Značajke ovog MarisStella montažnog kompleta:

Kobilica i statve izrađene su od punog orahovog drva, kao i svi elementi na palubi i bokovima. Jedra su vezena na tkanini. Konstruktivni elementi rezani su laserom.

Dubrovačka Karaka ponovno je veličanstvena, nakon problema koje smo imali s našim bivšim laserskim rezačem. Konstrukcija se montira za otprilike pola sata. Uživajte u našim proizvodima. MarisStella Model Ship Kits.

Novi projekt sadrži
-nove nacrte; 2 lista dimenzija 900x1000mm svaki
-pozamašnu A4 kolor knjigu uputa za izradu, 164 stranice
-fotogravirane elemente na mjedenim pločama: 2 ploče debljine 0.5mm i 0.9mm
-9 vrsta svijetlih i tamnih konopaca za tekelažu sa svim ostalim pripadajućim elementima
-vezena jedra MarisStella
-još više visokokvalitetnih drvenih materijala
-laserom izrezane elemente na drvenim pločama, 9 ploča

Sav potreban materijal za izradu ove makete nalazi se u montažnom kompletu.

Upute su napisane na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku.


U rukama eksperta, evo što pruža ovaj projekt:

Ragusian Carrack 1/59 Model Ship Kits MarisStella Ragusian Carrack 1/59 Model Ship Kits MarisStella Ragusian Carrack 1/59 Model Ship Kits MarisStella Ragusian Carrack 1/59 Model Ship Kits MarisStella Ragusian Carrack 1/59 Model Ship Kits MarisStella Ragusian Carrack 1/59 Model Ship Kits MarisStellaRagusian Carrack 1/59 Model Ship Kits MarisStella Ragusian Carrack 1/59 Model Ship Kits MarisStellaFlota Dubrovačke Republike

Kao izvadak iz prošlosti pripremili smo makete povijesnih rekonstrukcija dubrovačkih brodova muzejske kvalitete. Predstavili smo maleni dio slavne povijesti Dubrovčana u izvanredno osmišljenim maketama, pripremljenim u obliku montažnih kompleta za čije su izrade potrebni različiti stupnjevi stručnosti.

Sve je započelo maketom Dubrovačke karake XVI st. 77,5cm 1:59 , biserom maketara i modelara gospodina Mladena Mitića, maketom dobitnicom cijelog spektra medalja i pehara na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima. Ovaj projekt bio je prvijenac suradnje ovog vrhunskog maketara i MarisStelle. Suradnja se nastavila stvaranjem montažnog kompleta Argosy - dubrovačkog galijuna XVI st. 71,7cm 1:59 , projekta koji nije stekao ništa manja priznanja od svoje starije sestre karake.

Koka dubrovačka XVI st. 65cm 1:48 je izvorno MarisStellin projekt. Opremanje unutrašnjosti makete bio je izniman izazov. U velike je pomogla činjenica da je ovaj brod služio isključivo za prijevoz vitezova i različitih skupocjenih predmeta namijenjenih trgovini.

Uslijedilo je rekonstruiranje od prije poznate makete Dubrovačke galije XVIII st. 78cm 1:75 . Maketa je idealna poveznica naprednih početničkih radova i stepenice naviše. Jednostavna je za izradu i uistinu lijepa.

Iz programa za početnike, 2. stupanj, dvije makete pripadaju dubrovačkim biserima. Obje makete su iz Old Seller programa:
Galijica Dubrovačke Republike XVII st. 57cm 1:95 Old Seller , i
Dubrovačka nava XVI st. 63,1cm 1:63 Old Seller .
Uvrštene u sveobuhvatni tečaj za početnike, ove dvije makete prožimaju nove maketare duhom slavne Dubrovačke Republike od samog početka njihovog rada ...Povezani projekti

Stepenica iznad

Kao poveznicu između maketa koje je jednostavno načiniti i naprednijih radova, predstavljamo Vam čitavu seriju montažnih kompleta koji pripadaju raznim programima MarisStella Model Ship Kits i Old Seller linije. To su radovi koji će Vas, kao maketara koji je osnove brodomaketarstva već savladao, uputiti u samostalan rad zahtjevnijih projekata, ali ipak, koji nisu komplicirani za realizaciju.

Dakle, ''Stepenica iznad'' je program koji je logički slijed u svojevrsnoj obuci brodomaketara koji je savladao početničke tečajeve 1. , 2. i 3. stupanj, te je pripremljen za početak samostalnog rada. Upute u ovim projektima su i dalje detaljne, ali izrada makete zahtijeva i samostalno razmišljanje i planiranje, te znanje čitanja nacrta.

Montažni kompleti koje smo uvrstili u ovaj program, a koji povezuju ostale programe iz našeg asortimana su:

iz programa ''Gospodari Jadrana'', Štilac 61 cm 1:32 ;
iz programa ''Dalmatinske brodice'', Trajta – korčulanski leut 63,8 cm 1:20 ;
iz programa ''Flota Dubrovačke Republike'', Dubrovačka galija XVIII st. 78cm 1:75
i iz programa ''Iliri, gospodari istočnog Jadrana'', Novilara – picenski i liburnski brod iz VI st. prije Krista 69 cm 1:35 .

Sveti Jerolim XVI st. 68 cm 1:75 ostaje kao posebni projekt kojega u svakom slučaju preporučamo svakom srednje osposobljenom brodomaketaru kao vrlo zanimljiv i lijep, jer je to iznimka u čitavom programu MarisStelle. Maketa je to s unesenim umjetničkim dahom poznate hvarske galije koja je definitivno neprocjenjivi biser nastala desetljećima ranije u rukama starog poznatog majstora gospodina Verle.

Napredni radovi

Engleski jezik poznaje točan naziv stupnja osposobljenosti brodomaketara koji je potreban za izradu maketa iz ovog programa. To je Intermediate level . U prijevodu, to bi značilo da maketar treba imati srednji stupanj osposobljenost kako bi bez ikakvih problema realizirao ove makete prema MarisStellinim projektima. To su nadasve unikatni radovi koji su kroz ovu liniju po prvi put predstavljeni svjetskoj javnosti kao montažni kompleti:

HMS Ontario 81 cm 1:48 , ljepotica Britanske kraljevske ratne mornarice 18. stoljeća koja je svoju ulogu odigrala u slavi jezera Ontario u Kanadi;

HMS Speedy 93cm 1:48 , još jedna ljepotica Britanske kraljevske ratne mornarice 18. stoljeća. Vrlo poznato i atraktivno plovilo. Jedna od atrakcija u novelama poznatog autora Patrick O´Briana;

Bark 'Stefano' 112,1 cm 1:63 , predivna ptica iz dubrovačke luke, iz zapisnika tada prisutnih kapetana;

iz programa ''Gospodari Jadrana'' to su Trabakul 80,9 cm 1:32 , ... Pelig 87,9 cm 1:32 ... i ... Bracera 72 cm 1:32 ;
iz programa ''Dalmatinske brodice'': Pasara 44,3 cm 1:14 , ... Gajeta 48,0 cm 1:14 ... i ... Gajeta falkuša 70,4 cm 1:20 ;
iz programa ''Flota Dubrovačke Republike'': Dubrovačka karaka XVI st. 77,5cm 1:59 , ... Argosy - dubrovački galijun XVI st. 71,7cm 1:59 ... i ... Koka dubrovačka XVI st. 65cm 1:48
i iz programa ''Iliri, gospodari istočnog Jadrana'', Liburna monorema 56,9 cm 1:63 .

Dakako, Sveti Jerolim XVI st. 68 cm 1:75 ostaje kao posebni projekt kojega i u ovom programu preporučamo kao vrlo zanimljiv i lijep rad, kao maketu sa unesenim umjetničkim dahom koja je definitivno neprocjenjivi biser nastala desetljećima ranije.


Marisstella proizvodne linije, programi i tečajevi

U ovom trenutku MarisStella u svojoj ponudi ima tri linije koje proizvodi. To su MarisStella Model Ship Kits , OldSeller i I Start Early proizvodne linije o kojima odmah možete doznati nešto više i otkriti njihov sadržaj.

Dok je cjelokupna ponuda razdijeljena u sedam programa od kojih svaki obuhvaća posebnu grupu rekonstrukcija brodova i brodica, pokrenuli smo i tečaj za početnike razložen na stupnjeve koje početnik sam prakticira sprovodeći ih u praksu slijedeći napisane skripte i upute. Sveobuhvatni početnički tečaj razdijeljen je u 1. stupanj , 2. stupanj i 3. stupanj .

Sedam MarisStellinih programa možete otkriti na slijedećim poveznicama: Dalmatinske brodice Gospodari Jadrana Flota Dubrovačke Republike Sveti Jerolim, poseban projekt s unesenim umjetničkim dahom Iliri, gospodari istočnog Jadrana ... Stepenica iznad Napredni radovi
 
 
Credit and Debit Cards:
 
 

 

 

 


 
PayPal Account:
PayPal Account:
marisstellamarisstella@gmail.com